Final Fantasy XV – Güzel Bir Potansiyel Nasıl Yok Edilir?

Spread the love

Final Fantasy XV’i 10 saat oynadım. Ve eğlendim de. Hikayesine anlatamamasını, korkunç dövüşünü, iğrenç araba kullanımını vs geçtim ve oyundan zevk aldım. Ama iki şey oyunu bitirmemi, daha doğrusu oyuna devam etmemi engelledi. Ve bu yazıda da bu 2 şeyden bahsedeceğim.

final fantasy xv ile ilgili görsel sonucu

İlki korkunç yan görevler. Oyunun ana görevleri fena değil, katlanılabilir. Yan görev için ise iki farklı türde şey var. Birisi Hunt’lar. Adından da anlayabileceğiniz gibi belli bir bölgeye gidip oradaki düşmanları öldürüyorsunuz ve görevi aldığınız kişiye geri gidip ödülünüzü alıyorsunuz. İkincisi ise yan görevler. Ama yan görevler derken sakın Witcher 3 gibi bir şey beklemeyin. Hatta AC Origins gibi bir şey de beklemeyin. Yan görevlerin %95’i aynı. Haritanızda işaretli bir yere gidip oradan bir şey alıyorsunuz ve sonra geri dönüyorsunuz.

İnanılma, gerçekten çok eğlenceli. Ayrıca yan görevler büyük ihtimalle 40 tane falan da değil. 10 saat oynamış ve daha Chapter 3’e gelmiş biri olarak herhalde 20 tane falan yan görev yaptım oyunda. Ve bu arada oyun 14 Chapter sürüyor. Elde ettiğim verilere göre oyunda 200’ün üzerinde yan görev varmış. Buna Hunt’lar dahil mi bilmiyorum ama hiç önemli değil çünkü yaptığınız şey aslında aynı. Hunt’ta bir bölgeye gidip adam öldürüyorsunuz, yan görevde bir yere gidip bir şey alıyorsunuz. Tabii sanmayın onu almak ile bittiğini. Yan görevlerin yarısından fazlasında o eşyanın olduğu bölgeye gittiğiniz de düşmanlar sizi bekliyor olacak. Bunu 200’den fazla kez yapmak ister misiniz? O zaman Final Fantasy XV oynayın.

final fantasy xv chocobo ile ilgili görsel sonucu

Yan görevlerle ilgili sorun bir de şu, aşırı uzakta çıkıyorlar ve arabayı kontrol edemediğinizden ya koşarak ya da Chocobo denilen o garip iğrenç hayvana binerek gidebiliyorsunuz. Evet oyunda araba var. Ama araba sadece ana yollarda gidiyor. Yanlara sapamıyorsunuz. Ayrıca Fast Travel olmasına rağmen her yere Fast Travel yok. Ulaşım için kullanabileceğiniz diğer şey de Chocobo dediğim o yaratıklar. Yukarıdaki resimde gördüğünüz şey bir Chocobo mesela. Ve hele müziği gerçekten iğrenç. Ayrıca bu kadar gerçekçi gözüken bir oyuna hiç yakışmamış. Şimdi Final Fantasy fanları gelip de ikonik falan demesin. Birkaç tane Chocobo yarışı koysunlar o zaman, ama Chocobo’ları seyahat için kullanmayalım. Çok saçma. Ve yeterince hızlı da değiller.

İkinci şey ise oyunun Open World olmaması. Size başıma gelen şeyden bahsedeyim. Oyunu oynayanlar görevi tanıyacaktır. Bir şelalenin arkasında gizli bir geçit varmış. Ve buraya gitmem lazım. Ben de şelalenin yanındayım ama yukarıdaki köprüde duruyorum. Chocobo dediğimiz yaratıklar havada süzülebiliyor, köprüden atlamak istedim, görünmez duvar var. Karakterinizin kılıcını atıp, kılıcın düştüğü yere ışınlanma özelliği de var. Onu denedim, gene olmadı. Chocobo ile 5 dakika boyunca köprünün ucuna gittim. İndim ve derenin kenarından gitmeye başladım. Bir anda önüme büyük bir taş çıktı. Geçemiyorum. Görünmez duvar var. Chocobo’yu daha önce suda yüzdürdüm, tekrar yüzer dedim, olmadı. Derenin karşısındaki kısma baktım. Oradan geçiş var. Chocobo geçmiyor, karakter yüzemiyor, kılıç atmak da işe yaramadı, tekrar 5 dakika daha geri gidip derenin diğer tarafına geçmem gerekiyor, o anda oyunu kapatıp sildim.

 

Evet, Final Fantasy XV’in karakterlerini, grafiklerini, dünyasını ve mekaniklerini beğendim. Ama iğrenç araba, çalışmayan dövüş mekanikleri, korkunç senaryo anlatımı, rezalet yan görevler ve oyunun ”Açık” bir dünyaya sahip olmaması gibi nedenler yüzünden nefret ettim. Almaya değer bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Ama serinin devamını merak ediyorum. Acaba 7 Remake ve çok büyük ihtimalle gelecek olan 16. oyun, nasıl bir şey olacak? Görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

Araç çubuğuna atla
Online Oyunlar Listesi - Oyun Haberleri - Oyun Videoları Youtube - Steam Çekiliş.
Tüm hakları Mario'nun mantarında saklıdır.
Hakkında - Gizlilik - Kullanım Şartları