Destiny 2 Forsaken İlk Bakış – Hikaye ve Yeni Alan Tangled Shore Nasıl?

Destiny 2’nin yeni eklenti paketi Forsaken’ı yaklaşık 10 saat oynadım ve maksimum seviye olan 50’ye geldim. Yavaştan ilk bakışın zamanı geldi diye düşünüyorum. Hemen başlayalım.

destiny 2 forsaken includes ile ilgili görsel sonucu

Destiny 2 Forsaken’ın rüzgarını geçen hafta çıkan 2.0.0 güncellemesiyle almaya başlamıştık aslında. Silah tiplerinde değişiklikler, yeni Milestone sistemi falan hep geçen haftadan bildiğimiz şeyler. Peki bu hafta neler değişti? Öncelikle çok kısa hikayeden bahsedeceğim. Ama ondan da önce şunu açıklayayım. Normal Destiny 2 kullanıcıları, Forsaken’ı almasalar bile silah tipleri değişikliklerini, milestone değişikliklerini ve triumph sistemlerini falan aldılar. Forsaken’a para vermeyi seçenler daha fazla triumph, daha fazla seviye, yeni yan sınıflar ki her sınıf için 3 tane yeni süper hareket var. Gambit modu, yeni haritalar vs. Yani insanların dediği gibi Destiny 2’yi düzeltmek için 150 TL daha vermiyorsunuz. Düzeltmeler zaten geliyor. İncelemede bu konuya daha detaylı değineceğim. Şimdi yavaştan hikayeye geçelim.

Hikaye modu, şu ana kadar Destiny’de gördüğüm tartışmasız en iyi hikaye modu. 7-8 saatlik oynanışının yanında 10’a yakın Boss ve bol bol ara sahne içeriyor. Evet, ana oyundaki gibi oyunun en iyi görevi ilk görevi. Ama ana oyunun en büyük sıkıntısı ilk görevde bize çok harika şeyler gösterip, bol bol ara sahne gösterip beklentilerimizi yükseltmesiydi. Sonraki görevlere geldiğimizde ise çok az ara sahne ve çok az özel an gördük. Normal bölümlerin aynısı gibiydi. Destiny 1’in hikayesinin aynısı gibiydi.

destiny 2 forsaken includes ile ilgili görsel sonucu

Curse of Osiris ve Warmind zaten rezildi. Warmind azıcık daha iyiydi ama Osiris’e hiç girmiyorum, korkunçtu. Bunda düzelmiş. Artık ana görevlerde ara sahneler var. Hem de bol bol var. Güzeller de. Uldren, şu ana kadar gördüğümüz en iyi Destiny kötüsü. Ama maalesef neredeyse her sahnesini fragmanlara koymuşlar. Üzdü. Her sahnesi fragmana koyulan bir başka karakter de Cayde-6. Evet, anladık. O karakteri öldürdüğünüz için insanları duygusal olarak vurup daha fazla satmak istiyorsunuz ama eğer gene her resmi fragmanı izlediyseniz, Cayde-6’in ara sahnelerinin hepsini biliyorsunuz. Uldren’daki gibi neredeyse değil. Hepsini biliyorsunuz. 3-4 dakika yeni şey göreceksiniz Cayde’den. Üzücü, gerçekten üzücü.

Ama, senaryo güzel. Ve sonu beklenmedik. Hoşuma gitti. Gelelim öbür şeylere. Öncelikle Dreaming City’e gidemedim. Bu yazıyı bitirir bitirmez gideceğim umarım. İncelemede de bahsedeceğim tabii ki. Kısaca Tangled Shore’dan bahsetmem gerekirse güzel bir yer olmuş. Hoşuma gitti. Reef’in görmediğimiz bir bölümü. Eğlenceli bir yer. Yeni düşman ırkı Scorn da aynı şekilde hoş. 5-6 farklı tipi var bunların da. Screeb, Ravager vs. Ve hepsiyle savaşmak eğlenceli. Maalesef daha Gambit veya Crucible’a çok giremedim. Ama ok kullandım, ve eğer kullanabilirseniz çok eğlenceli. Ben PvE kısımlarında iyi kullandım ama PvE’de yok oldum.

destiny 2 forsaken includes ile ilgili görsel sonucu

Yeni Strike’ları da maalesef deneyemedim. Triumph ve Collection sistemine biraz bakabildim ama daha incelemem lazım. İlk izlenimim gayet olumlu. Lore kısmını merak ediyordum, çok giremedim ona da ama güzel hikayeler olduğuna eminim. Destiny evrenini seviyorum. Ve aslında Forsaken bu kadar. İncelememe gerek yok ya, diye düşünürken o anda 50. seviye oldum. Ekranımın sol tarafında bir sürü uyarı belirdi. Haritamı açtım, Milestone kısmına bir girdim, 2 tane olan Milestone kısmı, 8-9’a çıkmış. Bilmiyorum bu lafı duydunuz mu ama Destiny, maksimum seviyeye ulaşınca başlar demişler. Bu sözü bilmeme rağmen böyle olacağını düşünmemiştim, ve açıkçası şaşırdım. İncelemede görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

Araç çubuğuna atla
Online Oyunlar Listesi - Oyun Haberleri - Oyun Videoları Youtube - Steam Çekiliş.
Tüm hakları Mario'nun mantarında saklıdır.
Hakkında - Gizlilik - Kullanım Şartları