Gerçekler – Resident Evil Revelations 2 Episode 4 İncelemesi(+Tüm Oyun İncelemesi)

Spread the love

Ve geldik son bölüme. 3 bölümde de benim için giderek kalitesini arttıran Revelations 2 bakalım son bölümünde nasıl bir iş çıkartmış? Tabii Episode 4’e baktıktan hemen sonra oyunu da genel olarak değerlendireceğimi unutmayalım. Sonda da hem sadece 4. bölüm için puan vereceğim, hem de genel oyun için bir puan vereceğim.

Hikayemiz güzel bir şekilde bitiyor ve birkaç beklenemedik olay da oluyor. Her ne kadar oyunun kendi hikayesi tamamlansa da oyunun sonunda hiçbir şeyin bitmediği haberini alıp Revelations 3’e göz kırpıldığını da belirteyim. Kim bilir, belki bu E3’te duyurusunu görebiliriz. Karakterler ise ortalama bir performans çıkarmayı sürdürüyor. Claire-Moira kısmı bu sefer yarım saat sürüyor ve ilk yarısı tamamen hikaye, ikinci yarısı da tamamen zamana karşı yarış üzerine. Yani size bir zaman veriliyor ve siz de bir yerden kaçmaya çalışıyorsunuz. Sonunda ise beklemediğim bir olayla kapandı.

Barry-Natalia kısmı ise 1,5 saat falan sürüyor. Etrafı araştıracağım derseniz de 2,5 saati bulabilir. Çünkü ilk yarısı çok kötü olsa da ikinci yarısında biraz Resident Evil 1’e dönülmüş. Anahtarlar falan bulmanız gerekiyor. Sonunda ise bir Boss savaşı oluyor ki maalesef çok da iyi değil. Yani klasik bir Boss savaşı ve yaratığın yapabildiği 2,3 hamle var zaten. Ayrıca yapmanız gereken tek şey de doğru zamanda göğsündeki noktaya vurmak. O Boss savaşında Natalia da hiçbir işe yaramıyor bu arada. İkinci oyuncu sıkıntıdan patlayabilir. Sonunda ise dediğim gibi Revelations 3’e göz kırpılıyor ve oyun bitiyor.

Söylediklerimden anlayabileceğiniz gibi 4. bölüm maalesef en kötü bölüm. 3 ile zirveye çıkmışken nasıl böyle bir düşüş yaşamışlar çözemedim. İlk bölümden bile sıkıcı ve gereksiz çünkü. Bu sefer olmamış Capcom. Şimdi gelelim oyunun tamamına. Oyun Co-op oynandığında oldukça zevkli. Güzel bir hikayesi ve fena olmayan karakterleri var. Grafikleri, mekanikleri falan da çıktığında 70 TL olan bir oyun için gayet iyi. Bu arada evet, bu oyun 25 dolardan çıkış yapmıştı 2015’te. Hikaye modunu geçip Raid Mode’a gelirsek burası tamamen bambaşka bir Dünya ve sizleri 10 ile 20 saat arasında oyalayabilir diye düşünüyorum. Tabii bu tarz modları sevip sevmediğinize bağlı. Ama 4 bölümün toplamında burasının oldukça dolduğunu, hatta taştığını söyleyebilirim. Hikaye modu da 8-10 saat. Yani hiç olmadı Raid Mode’a 2 saat baksanız 10 saatlik bir deneyim var burada ve indirimlerde 20 TL’lere düşüyor. Bu oyunu kaçırmayın. Hele böyle oyunsuz dönemlerde.

Tabii babamla bunu oynadık ve ikimizin de içinde uyuyan Resident Evil açlığı kabardı. İkimiz de severiz seriyi. Her oyunu olmasa da, genel olarak. Yaş farkından ben tabii biraz daha bilgili ve ilgiliyim seri ile ilgili. İsimleri, olayları daha kolay aklımda tutuyorum. Ama neyse, sonuç olarak oyunu bitirdikten sonra PS Store’a girdik ve Resident Evil oyunlarına şöyle bir baktık. Bir de ne görelim. 2 tane Resident Evil oyunu indirimde. Biz de aldık. Resident Evil incelemeleri, burada bitmedi.

Episode 4 Puanı: 7/10

Genel Oyun Puanı: 8/10

 

 

Gerçekler – Resident Evil Revelations 2 Episode 4 İncelemesi(+Tüm Oyun İncelemesi) için 1 yanıt

  1. OzgurLog
    6 Şubat 2018 12:55 (227 yorumu var)

    Genel puanı oldukça iyi. Diğer serilerde ki incelemelerini de bekliyorum.

Bir Cevap Yazın

Araç çubuğuna atla
Online Oyunlar Listesi - Oyun Haberleri - Oyun Videoları Youtube - Steam Çekiliş.
Tüm hakları Mario'nun mantarında saklıdır.
Hakkında - Gizlilik - Kullanım Şartları